Lapsi alla saja – kool kinni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aprilli lõpus tervitasid Türi vallavolikogu istungile minejaid õpilased, kes polnud rahul haridusmaastikul tehtavate muudatustega.
Aprilli lõpus tervitasid Türi vallavolikogu istungile minejaid õpilased, kes polnud rahul haridusmaastikul tehtavate muudatustega. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Türi põhikooli uue hoone rahastamisotsusele seadis sihtasutus Innove kaks tingimust, kuna põhikooli ehitamine üksi ei too kaasa olulisi muudatusi Türi koolivõrgus. Ümberkorraldusi haridusmaastikul näeb ette ka Türi valla arengukava eelnõu.

Uue põhikoolihoone rahastamise esimene tingimus on, et kui õpilaste arv Türi ühisgümnaasiumis väheneb alla saja õpilase, võtab vald vastu otsuse kooli tegevus lõpetada. Oma vastuses teatab vald, et Türi ühisgümnaasium oma 150 õpilasega on hea maine ja õpetamise kvaliteediga kool ning vald jätkab gümnaasiumiharidusse panustamist.

«Gümnaasiumiosas on meil praegu, julgen öelda, et Järvamaa kõige tugevam kool. Seetõttu ei näe me praegu ohtu, et meil laste arv selliselt väheneks. Meie plaan on pidada edasi kvaliteetset gümnaasiumi,» ütles Türi vallavanem Pipi-Liis Siemann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles