Koolimaja langes ka kutsumata külaliste küüsi

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võrreldes esmaspäevaga, mil Järva Teataja lammutamisele minevas Paide ühisgümnaasiumis esimese ringkäigu tegi, oli neljapäevaks palju muutunud. Kraamijahile tulnud inimesed olid oma töö teinud. Kohal olid käinud ka kutsumata külalised.

See polnud vaid tühjus, mis varem laudu-toole-riiuleid täis klassiruumides silma hakkas. Ka lõhkujad, kes tühjaks jäänud koolimajas selle nädala öötundidel laamendamas käisid, olid oma jälje jätnud. Küll peksnud puruks aknaklaase, küll uksetahvleid, küll loopinud koolimajja jäänud elektroonikat vastu põrandat puruks, küll lihtsalt sodinud aerosoolidega seintele või kritseldanud kriidiga üksikutele allesjäänud tahvlitele roppusi. Üks kõige kurvemaid pilte avanes näiteks võimlas, kuhu oli teiselt korruselt kohale toodud televiisor puruks visatud ja ikka selliselt, et põrandalauadki katki. Ühesõnaga, paari päevaga oli koolimajast otsekui sõda üle käinud.

Mis juhtus? Miks juhtus? Millal ja kuidas? Kõik need küsimused jäid vastuseta. Töömehed nentisid vaid, et hommikul tööle tulles olid osad uksed lahti või lahti murtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles