Haigused ja jahimehed piiravad loomade arvukust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa metsas elutsev noor sokk.
Järvamaa metsas elutsev noor sokk. Foto: Ingmar Muusikus

Möödunud talve ilmastik tekitas metsloomadele soodsad tingimused sigimiseks ja mitme metsloomaliigi populatsioon on jõudsalt suurenenud. 

Keskkonnaagentuuri andmetel on Eesti metsades võrreldes eelmise aastaga rohkem ringi luusimas ilveseid ja metskitsi, Järvamaal on tõusnud ka põtrade ja metssigade arv. Kuskile pole aga kadunud ka ilveseid, hunte ja rebaseid laastav kärntõbi ning metssigu kimbutav seakatk.

Keskkonnaagentuuri aruandest «Ulukiasurkondade seisund ja küttimissoovitus 2018» selgus, milline on jahiulukite asurkondade seisund ning kui palju peaks 2018. aasta jahihooajal erinevaid metsloomi küttima. Siinsele aruande ülevaatele on lisatud keskkonnaagentuuri eluslooduse osakonna juhtivspetsialisti Rauno Veeroja kommentaar ning Järvamaa olukorda selgitab keskkonnaagentuuri eluslooduse osakonna peaspetsialist Peep Männil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles