Valdade keskmised palgad erinevad kuni 700 euro võrra

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirkondade keskmised palgad valdkonna järgi (eurodes). Andmed: maksu- ja tolliamet.
Piirkondade keskmised palgad valdkonna järgi (eurodes). Andmed: maksu- ja tolliamet. Foto: Järva Teataja

On küll ammu teada, et paljud Harjumaa palgad erinevad suuresti Järvamaa omadest, kuid maksu- ja tolliameti (MTA) uuest ettevõtluse statistikast jääb silma, et ka Järvamaa omavalitsustes võib palgavahe olla küllaltki suur.

Näiteks kui maikuus maksti Järva vallas finants- ja kindlustusala töötajatele keskmiselt 1400-eurost palka, siis Türi vallas tasuti sama valdkonna töötajatele keskmiselt hoopis 2050 eurot kuus. Hulgi- ja jaekaubanduse või mootorsõidukite remondiga tegeleva Türi valla elaniku palk oli keskmiselt 1530 eurot, Paide linnas aga 850 eurot. Töötukassa Järvamaa osakonna juhataja Eha Tasang selgitas, et kohati kipuvad tööandjad tööjõudu üle ostma. «Seda tehakse siis, kui on põletav tööjõuvajadus ja ettevõttel on võimalik maksta,» ütles ta.

Statistikat vaadates ja eri valdade palku võrreldes tuleks läbi mõelda, mis nende arvude taga veel võib olla. Näiteks selgub MTA statistikast, et tervishoius ja sotsiaalhoolekandes saab selle valdkonna Eesti keskmist palka Paide linna töötaja, kellele makstakse kuus keskmiselt 1474 eurot. Samas Türi ja Järva vallas jääb selle valdkonna palk veidi alla tuhande euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles