Lipu õnnistamine viis ajas tagasi

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnistussõnad lipule ütles Koeru koguduse õpetaja Jaanus Tammiste, lippu hoiab Frank Gennert Osula, saatjateks on naiskodukaitsjad Kerli Sirila (vasakul) ja Katre Kasemaa.
Õnnistussõnad lipule ütles Koeru koguduse õpetaja Jaanus Tammiste, lippu hoiab Frank Gennert Osula, saatjateks on naiskodukaitsjad Kerli Sirila (vasakul) ja Katre Kasemaa. Foto: Birgit Itse /Järva Teataja

Kaitseliidu Järva maleva Koeru üksikkompaniil on nüüdsest oma lipp ette näidata, reedel toimus selle lipu taasõnnistamine, mis oli inspireeritud esimesest eesti vabariigist.

Rõõmsate marsihelide saatel marssisid Koerus Aruküla mõisa pargis kaitseliitlased, naiskodukaitsjad, noorkotkad ja kodutütred. Fanfaarihelide kõlades saabus lipp, mida kandis vabadussõjaaegses mundris Frank Gennert Osula, saatjaks helesinises kleidis naiskodukaitsjad Kerli Sirila ja Katre Kasemaa.

Kaitseliidu nooreminstruktor Raimo Merilo täpsustas, et ka naiskodukaitsjate kleidid olid sellised nagu vastloodud vabariigi aastail ning tseremooniagi püüdsid nad teha ajastule võimalikult ligilähedase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles