Talupäevadel saab lennata ja etendust vaadata

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi/ Virumaa Teataja

Eeloleval nädalavahetusel võõrustab Jäneda Eestimaa talupidajaid ja põllumehi. Oodatud on ka linnarahvas, et veeta mõnusalt kaks teguderohket suvepäeva kauni mõisapargi puude all.

Talupäevade korraldaja Enno Must ütles, et tänavu tähistavad talupäevad juba 27. toimumisaastat ja sellega on nad ühe pikema traditsiooniga, katkematult ja samas paigas toimuva suurürituse korraldajad. «Oleme aastate jooksul oma programmis küll muutusi teinud, korraldanud erinevaid konkursse ja võistlusi, samaks on aga jäänud see meeldiv tava ja sõpradega kokkusaamise rõõm,» sõnas Must.

Nädalavahetusel on Jänedal näha ning müüa uusim põllumajandustehnika, aiataimed ja -kaubad ning talutoodang. Tavaks on saanud ka tõuloomade näitused-konkursid. Kahel talupäeval tutvustavad Eesti tõuloomakasvatajate ühistu ja Eesti lihaveisekasvatajate selts Eestis kasvatatavaid veisetõuge, tõulammaste aretusühistu aga lambatõuge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles