Pommeri aed võlub inimesi ja loomi

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu on kodus vaid Elo ja Andrei Pommer ning perelemmik, 13-aastane Bella. Lapsed Kevin (23) ja Keiti (20) omandavad kõrgharidust ja on hetkel maailma avastamas, üks Austraalias, teine Ameerikas.
Praegu on kodus vaid Elo ja Andrei Pommer ning perelemmik, 13-aastane Bella. Lapsed Kevin (23) ja Keiti (20) omandavad kõrgharidust ja on hetkel maailma avastamas, üks Austraalias, teine Ameerikas. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tegelikult ei otsinud kaht last kasvatavad Elo ja Andrei Pommer Paidesse üldse maja, pigem suvilat. Suvilast veidi kallima hinnaga said nad kesklinna aga maja koos kartulimaa ja põõsatihnikuga.

See oli aastal 2002 ning internetis sobivate kinnistute otsimine oli kauge tulevik. Kuulutust nägid nad hoopis Kuldse Börsi paberlehes ning kuna hind oli vaid veidi kallim suvilatest Joodil, suundusid õhtuhämaruses kohe maja vaatama. See hetk, kui nad seisid Tiigi ja Rahu tänava ristmikul ning võimalikku tulevast kodu vaatasid, on mõlemal eredalt meeles. «Tahtjaid oli palju, aga maja omanikuks olnud vanamemm otsustas meile müüa, sest meil olid väikesed lapsed, kellel oleks siis kuskil joosta,» meenutas Elo.

Sel ajal elas selles piirkonnas palju eakamaid, kellele tundus mõistmatu, miks noored inimesed, endal lapsed kasvamas, küll kartulit maha ei pane ja miks neid õunapuid ja marjapõõsaid peaks vähemaks võtma. Pikad marjapõõsaste read, mille vahel nartsissipeenar ning majast paari meetri kauguselt algav kartulipõld ei kattunud Pommerite ettekujutusega koduaiast. Andrei meenutab, kuidas üle 70 aasta vanune naabrimees ikka usutas, mida ta külvab. «Muruseemet,» vastas Andrei ausalt. Ja nii mitu korda. Papi vangutas pead – ega see ikka õige asi ole, kui linna vilja külvatakse. Toonagi oli põuane suvi ning muru ei tahtnud kuidagi kasvama hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles