Sünnipäeva puhul on Järvamaa muuseumi uksed valla

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa muuseum. Pilt on ilustratiivne.
Järvamaa muuseum. Pilt on ilustratiivne. Foto: Tiit Reinberg

Maakonna vanim mäluasutus Järvamaa muuseum tähistab teisipäeval, 31. juulil oma 113. tegutsemisaastat sünnipäevapeoga, mille puhul on muuseumiuksed kõigile avatud kella 10-st 17-ni.

Lapsi ja nostalgiahuvilisi rõõmustab Lembitu pargi muuseumimajas Heli Männi nukumajade näitus, lastega mängib Pipi. Esitletakse Hedda Peedi raamatut, mis tutvustab magusatootmise ajalugu Järvamaal ning mida saab sünnipäeval ka soodushinnaga osta. Muuseumi uuenenud püsinäitusel tutvustatakse maakonna rahvarõivapärandit. Pakutakse ka torti ning antakse kätte Järvamaa muuseumi sõprade seltsi auliikmete tunnistused.

Sünnipäev jätkub Paide vanalinnas, kus tutvustatakse EAS-ilt toetust saanud 19. sajandi tegevusmuuseumi plaane Tallinna 9 ja 11 majades. Samas saab kuulata Tartu ülikooli lektori Merili Metsavahi loengut esimese öö õigusest Eestis. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles