Muuseum kutsub öisele elamusrännakule

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks aastat tagasi korraldasid Kristjan Kirsipuu (paremal)ja Ründo Mülts sarnase ekskursiooni varjendis.
Kaks aastat tagasi korraldasid Kristjan Kirsipuu (paremal)ja Ründo Mülts sarnase ekskursiooni varjendis. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Reede õhtul korraldab SA Ajakeskus Wittenstein/Järvamaa muuseum Paides kaks poolteisetunnist taskulambi-elamusrännakut, et tutvustada vanalinna salapäraseid paiku.

Rännakud algavad kell 21 ja 23 Vallitorni juurest. Järvamaa muuseumi teadusjuhi Ründo Mültsi selgitusel saab retkest osavõtja teada, et Paide pole tavaline linn Eestimaa südames, vaid suure kultuurilooga paik, mille ajalugu ulatub Rootsi aega ja veel kaugemalegi.

Mülts tõi näiteks kultuuriloolisi suurkujusid, nagu Hermann Hesse, Nikolai Rimski-Korsakov, Arvo Pärt, Raimond Valgre, Konstantin Päts, Fiedrich Reinhold Kreutzwald, kes on siin elanud ja viibinud ning kellest on maha jäänud märgid, mida tavakodanik iga päev ei oska tabada. «Külastamegi selliseid paiku, kuhu linnakodanik tavaliselt ei satu,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles