Järvamaal kosub üleelamistest neli kakku

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kakulistel on Virge Võsujala südames eriline koht ning ta teeb kõik endast oleneva, et hätta sattunud linnud saaks taas looduses täisväärtulikku elu nautida.
Kakulistel on Virge Võsujala südames eriline koht ning ta teeb kõik endast oleneva, et hätta sattunud linnud saaks taas looduses täisväärtulikku elu nautida. Foto: Erakogu

Eesti metsloomaühingu Järvamaa piirkonnajuht Virge Võsujalg on sel suvel oma hoole alla võtnud kolm kõrvukrätsu ja ühe tillukese karvasjalg-kaku. Kõik linnud on tema juures Paides elule turgutatud ja ootavad elushiiretesti soorituse järel loodusse naasmist.

Suve hakul jõudis esimesena Võsujala juurde karvasjalg-kaku udusulis poeg. «Tegemist oli täitsa linnutitega, kes oli tõenäoliselt tugeva tuulega pesast kaugele kandunud. Linnu leidjad said kohe aru, et kusagil läheduses pole tal ei pesa ega vanemaid,» selgitas ta.

Kakukese seisund oli Võsujala hinnangul halb. Ta oli nõrk ja pikemast näljast andis märku seiskunud seedimine. «Samas oli linnu elutahe suur ja ta piuksus kogu aeg nõudlikult,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles