Saksa lambakoer Nicko uhkeldab koolivihiku kaanel

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa lambakoer Nicko on sedavõrd kuulekas, et tema peremehel Kaspar Pokil pole mingi kunst kaanefoto sarnast hetke taaslavastada. Üks käsklus ja koer on krapsti tema kõrval põhupallil.
Saksa lambakoer Nicko on sedavõrd kuulekas, et tema peremehel Kaspar Pokil pole mingi kunst kaanefoto sarnast hetke taaslavastada. Üks käsklus ja koer on krapsti tema kõrval põhupallil. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kutsikana Kanal 2 uudistesaates «Reporter» nunnumeetrit üles kruvinud Saksa lambakoer Nicko, kelle omanik on telereporter Kaspar Pokk, on üks kaheksast Eesti Saksa lambakoerast, kelle pilt jõudis sel suvel laste koolivihiku kaanele.

Kaspar Pokk ütles, et kõik sai alguse umbes pool aastat tagasi ühest koerainimeste Facebooki grupis nähtud üleskutsest. «Lugesin, et oodatakse pilte Saksa lambakoertest, mida saaks vihiku tegemisel kasutada,» meenutas ta. «Olen Nickot palju pildistanud ja saatsin kohe mitu pilti.»

Väljavalituks osutunud pilt oli ka üks Poki lemmikuid, ehkki see sündis eelmisel sügisel täiesti juhuslikult. «Olin sõitmas võttele Olustvere laadale ja koer oli kaasas. Tegime ühe põllu servas sirutuspeatuse, et koer saaks veidi joosta ja põit kergendada. Äkki märkasin, et Nicko hüppas ühe põhurulli peale. Hetk tundus lahe, võtsin taskust telefoni ja pildistasin ilma pikemalt mõtlemata,» meenutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles