Vana piimakombinaat ootab uut elu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prääma teele endise Paide piimakombinaadi kontorihoone kohale on plaanitud rajada kauplusi, kuid sellest ei tulnud midagi välja ning hoone seisab edasi tühjalt ja laguneb. Möödunud aastal sai see aga uue omaniku.
Prääma teele endise Paide piimakombinaadi kontorihoone kohale on plaanitud rajada kauplusi, kuid sellest ei tulnud midagi välja ning hoone seisab edasi tühjalt ja laguneb. Möödunud aastal sai see aga uue omaniku. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Samal ajal kui E-Piim plaanib Paidesse Mündi tee äärde uut, sada miljonit eurot maksvat piimakombinaati, seisab Prääma teel Espaki kaupluse vastas juba aastaid mahajäetult ASi Tere vana tootmishoone, mida tuntakse ka endise Paide piimakombinaadina.

Aastat 2011 võib pidada ajaks, kui aktiivne tootmine Prääma tee 11 asuvas tööstuses lõppes ning Tere kolis oma tootmise Paidest ja Tallinnast Viljandisse ja Põlvasse.

Kinnistu kuulub endiselt Terele, mis on omakorda juba aasta jagu olnud Farmi piimatööstuse tütarettevõte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles