Põllumaade hinnatõusu hoog rauges märgatavalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väätsa Agro AS on Väätsa piirkonnas põllumaid kokku ostnud, nii ka selle maisipõllu, kus seisab ettevõtte juhatuse liige Margus Muld. Rentimisest püüab ettevõte pigem hoiduda ja eelistab maad täielikult enda käsutusse saada.
Väätsa Agro AS on Väätsa piirkonnas põllumaid kokku ostnud, nii ka selle maisipõllu, kus seisab ettevõtte juhatuse liige Margus Muld. Rentimisest püüab ettevõte pigem hoiduda ja eelistab maad täielikult enda käsutusse saada. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Põllumajandustootjad peavad aasta-aastalt põllukultuuride kasvatuseks aina kõrgema hinna välja käima, viie aastaga on Järvamaal haritava maa keskmine hektarihind tõusnud lausa ligi 1700 eurot. Viimase aastaga on hinnatõus jäänud siiski tagasihoidlikuks.

Maa-ameti andmetel on tänavu Järvamaal põllumaa hektar umbes 30 eurot kallim kui möödunud aastal. Kaheksa kuuga on kujunenud keskmiseks hinnaks umbes 3170 eurot.

Kahe äärmuse vahe on siiski üsna suur: väikseim hind, mis haritava maa müüja on tänavu hektari pealt kätte saanud, on 760 eurot, ja suurim hind 4870 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles