Prügikotileid ajendas muuseumi looma

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kärude muuseumi rajamiseks on toetust vaja. Pildil vasakult Timur Trofimov, Dana Winczlawski, Jekaterina Winczlawski, Vassilissa Trofimova, Aljona Suržikova ja Sarah Winczlawski.
Kärude muuseumi rajamiseks on toetust vaja. Pildil vasakult Timur Trofimov, Dana Winczlawski, Jekaterina Winczlawski, Vassilissa Trofimova, Aljona Suržikova ja Sarah Winczlawski. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Filmirežissöör Aljona Suržikova sobrab mustas prügikotis, kus kardinate ja muu pudi-padi vahelt vaatab talle vastu mõtlike roheliste klaassilmadega pruun karu. Aastakümneid vana, aga kõik tema neli käppa liiguvad.

Suržikova on ostnud oma mehe Sergei Trofimoviga Kärus maja. Seal on palju igasugust vana kraami, prügikotist leitud karu on vaid üks paljudest. Ometi on just see karu ajend, miks nad loovad mittetulundusühingu Käru Heade Tegude Muuseum.

Esialgu asus muuseum Käru alevikus 1935. aastal ehitatud majas, kuid nüüd on nad ostnud kaks lagunevat puitmaja raudtee ülesõidu lähedale. «Asju on palju ja siin pole nende näitamiseks ruumi,» põhjendab Suržikova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles