Mis seal metsas siis ikkagi juhtus?

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsevägi lõpetas pärast põhjalikku kontrolli tööd Endla looduskaitseala senises otsingupiirkonnas raketiosi või selle maandumisele viitavaid asitõendeid leidmata.
Kaitsevägi lõpetas pärast põhjalikku kontrolli tööd Endla looduskaitseala senises otsingupiirkonnas raketiosi või selle maandumisele viitavaid asitõendeid leidmata. Foto: Kaitseväe peastaap

7. augusti pärastlõunal lasi Hispaania hävitaja Eurofighter Pangodi kohal õhuharjutusalal eksikombel välja õhk-õhk tüüpi raketi põhja suunas. Lask toimus kuue kilomeetri kõrgusel kell 15.44.

Päev hiljem avastati Järva- ja Jõgevamaa piirilt Endla looduskaitsealalt metsapõleng. Kõik viitas sellel, et rakett oli kukkunud just sinna.

Õhuväe ülem kolonel Riivo Valge ütles samal päeval pressikonverentsil, et kaitsevägi on Hispaania hävitajalt väljalastud raketi 95protsendise tõenäosusega leidnud. Ta kinnitas, et inimestelt saadud rohkete vihjete ja raketist radaritele jäänud jälje järgi on raketi lennukoridor tuvastatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles