Volikogu istungeid näeb veebi vahendusel ainult Paide linnas

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide linnavolikogu on Järvamaal ainus omavalitsus, kelle istungeid saab internetist jälgida. Nii said elanikud möödunud aasta novembris otseülekandest vaadata, kuidas Priit Värk valiti linnapeaks.
Paide linnavolikogu on Järvamaal ainus omavalitsus, kelle istungeid saab internetist jälgida. Nii said elanikud möödunud aasta novembris otseülekandest vaadata, kuidas Priit Värk valiti linnapeaks. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paari aasta eest avaldatud aru­anne «Digitaal­valdkonna olukord 2016. aastal» tituleeris Eesti kõige kiiremini arenevaks Läänemere riigiks. Siseminis­teerium lõi 2010. aastal ja andis käibele omavalitsuste infosüsteemi VOLIS, mis võimaldab asukohast sõltumata interneti vahendusel reaalajas üle kanda istungisaalis tehtvat, vaadata koosolekute salvestisi, lugeda dokumente, algatada eelnõusid ja teha ettepanekuid.

Enne haldusreformi võimal­dasid isegi sellised väikesed vallad, nagu Pajusi ja Tabivere Jõgevamaal, oma kodanikel istungeid veebis jälgida.

Ometi pole siiani paljud kohalikud omavalitsused, seal­hulgas Järva ja Türi vald, viinud volikogude istungeid internetti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles