Kutsekool teenib oma toodanguga lisaraha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa kutsehariduskeskus ostis Särevere kalakasvatuse õppe- ja katsebaasi 2000 uut tuuramaimu, kelle eest hoolitseb õpilaste abil kalanduse praktikajuhendaja Anton Meženin.
Järvamaa kutsehariduskeskus ostis Särevere kalakasvatuse õppe- ja katsebaasi 2000 uut tuuramaimu, kelle eest hoolitseb õpilaste abil kalanduse praktikajuhendaja Anton Meženin. Foto: Kristo Kivisoo/Järva Teataja

Järvamaa kutsehariduskeskus teenib erialade praktilise õppe väljunditega koolile kopsakat taskuraha. Direktor ei pea kooli siiski äriettevõtteks, vaid seda raha õpetajate ja õpilaste ühistöö lisandväärtuseks.

Raha on tulnud mitmest allikast: kalakasvandusest, põllumajandusest, loomapidamisest, toitlustusest ja ka majutusteenuse osutamisest. Järvamaa kutsehariduskeskuse direktor Rein Oselin ütles, et olenevalt aastast ulatub õppeasutuse käive nende tegevustega 600 000 kuni 900 000 euroni.

Oma toodangu äri pole püsti pandud üleöö, vaid on katsetuste tulemus. Näiteks rajas kutsehariduskeskus nelja aasta eest kalakasvanduse ja alustas kahe aasta eest seal kasvatatavate tuurade müüki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles