Paljud lõid tulumaksuvabastusele käega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Einstein annab nõu kõigile, kel pole endiselt aasta algul kehtima hakanud tulumaksusüsteem selge.
Tiina Einstein annab nõu kõigile, kel pole endiselt aasta algul kehtima hakanud tulumaksusüsteem selge. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Möödunud nädala teises pooles saatis maksu- ja tolliamet teavituse 17 000 inimesele, kes on üheksa kuuga ületanud neile ette nähtud maksuvaba tulu vähemalt saja euroga. Kui kärmelt tegutseda, on nii mõnelgi neist veel võimalus vältida tuleval aastal riigile tulumaksu juurdemaksmist.

Eestis on umbes 57 000 inimest, kes naudivad iga kuu suuremat maksuvabastust, kui nende sissetulek lubaks. Praeguse seisuga tuleks neil riigile tagasi kanda 8,7 miljonit eurot.

Maksu- ja tolliameti pressiesindaja Kaia-Liisa Tabri ütles, et Järvamaal on esimese üheksa kuuga kasutanud lubatust rohkem tulu viis protsenti siin rahvastikuregistrisse kantud inimestest. Selle tulemusel on nad tasunud tulumaksu 155 000 eurot vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles