Ugala teatri buss viib etendust vaatama

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastus «Vanaema ja Issand Jumal».
Lavastus «Vanaema ja Issand Jumal». Foto: Ugala teater

Ugala teater kutsub järvalasi osa saama teatrireisist Viljandisse. Täna viib mugav buss huvilised Paidest ja Türilt Ugalasse vaatama lavastust «Vanaema ja Issand Jumal».

Luule Komissarovi 75 aasta juubelile pühendatud lavastus on suurejooneline perekonnasaaga, mille tegevustik maalib värvika pildi jõukast perekonnast 19. sajandi lõpu ja 20. sajandi alguse Rootsis. Lavastaja Sander Pukile räägib Hjalmar Bergmani «Vanaema ja Issand Jumal» eelkõige sellest, mis võiks olla inimestele elus oluline.

«Selle rohkem kui pool sajandit vältava loo keskmes on vana daam, kes on jõudnud oma eluõhtusse ja jäänud üksinda ning on sunnitud tahes-tahtmata vaatama peeglisse. Nimetagem seda siis Issandaks Jumalaks või südametunnistuseks,» selgitas ta. «Majanduslikus mõttes on Agnes Borck olnud väga edukas, aga ta hing ei leia rahu. Miks? Mis on need sündmused ja seigad, mis talle ikka ja jälle meenuvad?»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles