Kohvik meelitas kliente VHS kassettide ja koogiga

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RoPiKu kõrvalt alustas perekond Kuutok tasapisi ka Türi vallas asuva vana talukoha ülesehitamist. Nüüd keerlebki kogu Arvo ja Aivi elu Takkasaare talu ümber. Aastate jooksul on talu pälvinud ka mitmeid tunnustusi.
RoPiKu kõrvalt alustas perekond Kuutok tasapisi ka Türi vallas asuva vana talukoha ülesehitamist. Nüüd keerlebki kogu Arvo ja Aivi elu Takkasaare talu ümber. Aastate jooksul on talu pälvinud ka mitmeid tunnustusi. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

RoPiKu baar. See märksõna toob veel helgeid mälestusi meelde mitte ainult Türi inimestele, vaid ilmselt paljudele järvalastele. Kanasalat, soojad võileivad, jäätisekokteil ja unustamatu mekiga firmakook. Pluss võimalus teleritest videot vaadata, elada kaasa Tomi ja Jerry seiklustele või unustada end vaatama välismaist muusikat.

See, mis praegu tundub nii igapäevane ja ehk naeruväärselt tühinegi, polnud 1987. aastal seda mitte. Just selle aasta juunis avas Türi kultuurimaja keldriruumides uksed maakonna esimene eraettevõte – RoPiKu videokohvik.

Populaarne oli see kohvik nii türilaste kui ka kaugemalt tulnute seas. “Hea tuttavaga võib tööjuttu ajada ka baaris, kus on maitsvad toidud,” kõlab Türi väisanud lehemeeste hinnang 1996. aasta 4. oktoobri Äripäevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles