Sargvere mõis võib minna müüki

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks kuud tagasi avati Sargvere mõisas jahisaal, sel puhul käis muuseumi juhti Reet Muru (paremal) õnnitlemas ka Paide abilinnapea Anneli Tumanski (vasakul).Nüüd tegi aga Paide linnavalitsus volikogule ettepaneku mõis müüki panna.
Kaks kuud tagasi avati Sargvere mõisas jahisaal, sel puhul käis muuseumi juhti Reet Muru (paremal) õnnitlemas ka Paide abilinnapea Anneli Tumanski (vasakul).Nüüd tegi aga Paide linnavalitsus volikogule ettepaneku mõis müüki panna. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paide linnavalitsus teeb volikogule ettepaneku panna Sargvere mõis müüki, sest linnal pole raha seda korda teha.

Paide linnapea Priit Värgi selgitusel on mõis olnud aastaid Sargvere küla süda ja inimesed on sellega emotsionaalselt seotud.

Kahjuks hoone laguneb ja on halvas seisus, kuid omavalitsusel puudub raha hoonet remontida. «Aastaid pole suudetud leida ka ühtegi tõukefondi rahastust, seepärast peame otstarbekaks leida mõisale uus peremees,» selgitas Värk. «Meil on naabrusest ka häid näiteid tuua, näiteks Kirna mõisa uus tulemine või Purdi mõisa rekonstrueerimine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles