Homo sapiens kui iganenud algoritm

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laia silmaringiga Yuval Noah Harari loob seoseid elu eripalgeliste tahkude vahel, käsitledes muu hulgas võimu, religiooni, teadust, ökoloogiat, rahandust ja lihtsat inimlikku õnne.
Laia silmaringiga Yuval Noah Harari loob seoseid elu eripalgeliste tahkude vahel, käsitledes muu hulgas võimu, religiooni, teadust, ökoloogiat, rahandust ja lihtsat inimlikku õnne. Foto: Ynharari.com

Mingis mõttes oleme kõik koopainimesed, kes taovad juhuslikult pihku sattunud mikros­koobiga konditükki juppideks, et seal peidus olevat maitsvat üdi kätte saada.

infoühiskonnas ennast nagu kala vees tundes otsime Google’ist soodsat päevapraepakkumist ja Facebookist lõbusat videot sellest, kuidas suur koerapeletis karvase ja maailma kurjust alahindava meriseaga palli mängib, ning elu tundub mõnda aega jälle täiesti elamisväärne.

Netihiidude omanikfirmade huvi on seevastu märksa laiema haardega. Google’i allettevõte Calico näiteks on võtnud endale eesmärgi ei rohkem ega vähem, kui leida lahendus surmale. Investeerimisfond Google Ventures panustab aga ettevõtte kahe miljardi USA dollari suurusest portfellist üle kolmandiku põnevatesse reaalteadusega tegelevatesse iduettevõtetesse, mis on seadnud sihiks eluea pikendamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles