Kurepesa katusel – vesi toas

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karinu mõisa katusel pesitsev kurepaar valmistab hoone omanikule parajat peavalu, sest pesast pudeneva materjali tõttu uuristab sademevesi endale teed läbi katuse.
Karinu mõisa katusel pesitsev kurepaar valmistab hoone omanikule parajat peavalu, sest pesast pudeneva materjali tõttu uuristab sademevesi endale teed läbi katuse. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kui vanarahvas oskas lugu pidada sellest, et kurg maja katusele pesa tegi, ja ennustas selle järgi lasteõnne, siis Karinu mõisale toovad pikknokad pigem õnnetust, sest korstna otsas pesitsejate tõttu on hoone katus kurvas seisus ja remondi ootel.

Tänavu eraldab muinsuskaitseamet kultuurimälestiste korrastuseks Järvamaa objektidele ligi 65 000 eurot, sellest 11 744 eurot ongi ette nähtud Karinu mõisa peahoone katuse avariitöödeks.

Kuigi Järvamaale eraldatud summa on märkimisväärne, jagub see mitme objekti vahel ja lõpuks saab iga objekt vaid näpuotsatäie, millest jagub esmasteks avariitöödeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles