Mõisamüük läheb teisele ringile

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide linnavalitsus soovib leida Sargvere mõisale uut omanikku.
Paide linnavalitsus soovib leida Sargvere mõisale uut omanikku. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Läinud aasta detsembri lõpus olnud istungil otsustas Paide linnavolikogu müüa Sargvere mõisa alghinnaga 220 000 eurot. Esimesel korral ühtegi pakkumist ei tulnud, nüüd läheb linnavalitsus müügiga uuele ringile.

Paide abilinnapea Siret Pihelgas kinnitas, et Sargvere mõis on müügis samasuguse alghinnaga nagu esimesel korral ehk 220 000 euroga. «Toona ei tulnud ühtegi pakkumist, ei olnud isegi väljaspool pakkumise vastu huvi väljanäitamist, kuid eks võimaliku alghinna langetamise otsustab volikogu,» lausus ta.

Pihelga selgitusel on mõisat müüa keeruline ja pelgalt hinna alandamisest ei pruugi piisata, et kompeksile uus omanik leida. «Vaadates seda, kui palju on Eestis üleüldse mõisaid müügis, ja nende hinnaklassi, siis arvatavasti mingil hetkelt tuleb teha ka Sargvere mõisa alghinna alandamise otsus,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles