Lehekonteinerist sai üleöö remondijäätmete kogumiskast

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehtede ja oksaprahi kogumiseks ette nähtud konteinerid Anna kiriku kalmistu juures täitusid nädalavahetusel hoopis ehitusprügiga. Kogudus on nõutu – kuidas soovimatust prügist vabaneda?
Lehtede ja oksaprahi kogumiseks ette nähtud konteinerid Anna kiriku kalmistu juures täitusid nädalavahetusel hoopis ehitusprügiga. Kogudus on nõutu – kuidas soovimatust prügist vabaneda? Foto: Anna kogudus

Anna kiriku kalmistu juures asuv konteiner, mis on mõeldud lehe- ja oksaprahi jaoks, sobib ka remondijäätmete kogumiseks. Vähemalt arvas nii inimene, kes oma korteri remondist üle jäänud prahi salaja kasti kuhjas. Anna koguduse rahvas on teist meelt.

EELK Anna koguduse õpetaja Lea Heinaste ütles, et koguduse liikmete tehtud avastus muutis loomulikult meele mõruks. «Oleme kurvad jah,» kinnitas ta. Pahategu avastati pühapäeval, mil oli jumalateenistuse päev ja seetõttu liikumist pühakoja juures rohkem. Heinaste arvates pidi prügistaja oma pahateo tegema reedel või laupäeval, sest kui surnuaiavaht nädala sees kalmistul käis, oli konteineris vaid seda liiki prügi, mis sinna kuulub. «Nii et nädala lõpus pidi see siia tekkima,» nentis Heinaste. Seejuures pole võimatu, et prügistaja pidi konteineri juurde mitu tretti tegema, sest konteineris on ühe vaheseina jagu lammutusjäätmeid.

Kogudus teeb ka üleskutse kohalikele ja ümberkaudsetele inimestele: kui teatakse lähikonnast kedagi, kellel on kodus remont pooleli või just valmis saanud ja kollane/helelilla sein(ad) maha lammutatud, anda talle teada, et ta oma prahi selleks ette nähtud kohta viiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles