Türi volikogu hääletas rahva eelnõu maha

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väätsa eakate kodu
Väätsa eakate kodu Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Enne riigikogu valimisi räägiti palju sellest, et rahvas peab saama rohkem sõnaõigust ja riigiasjades enam kaasa lööma, kui kord nelja aasta tagant valimispäeval. Just seda tegi pool tuhat Türi valla vali­misealist kodanikku, kes esitasid vallavolikogule eelnõu, et Väätsa eakate kodu jääks Türi valla omandisse.

Üle 500 inimese andis oma allkirja eelnõu tarvis, sest nad kartsid, et vallavolikogu võib kolm aastat tagasi avatud Väätsa eakate kodu maha müüa ja siis hakkab seal sama teenust pakkuma mõni eraettevõte. Põhjust selleks hirmuks andis see, et Türi valla eelarvestrateegias on plaanitud tulu eakate kodust.

Opositsiooni kuuluv volinik Lauri Läänemets selgitas volikogus, et kuigi ka tema on seda meelt, et eakate kodu ei tohiks maha müüa ega rendile anda, siis allkirjade kogumise taga ta ei olnud, vaid selle idee käisid välja teised endise Väätsa valla elanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles