Munakiviteele antakse uus elu

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kauaoodatud teetööd Paides Tallinna tänaval algasid ettevalmistustöödega eelmisel nädalal. Vana asfaldi- ja pinnasekihtide alt välja tulnud munakiviteed aga ei maeta enam uue kihi alla.

Tähelepanelikumad liiklejad on juba märganud, et freesimistööd, mille tulemusel vana tee kihiti üles kooritakse, on paljastanud ka omaaegse munakivitee. Muinsuskaitseameti Järvamaa nõuniku Karen Klandorfi ütlust mööda oli see ootuspärane leid, sest teada oli, et Tallinna tänavat omal ajal just munakivi kattis. Tegemist pole eriti vana leiuga, sest munakividega sillutatud teed on Paide ajaloos Klandorfi selgitusel suhteliselt hilisest ajast pärit.

«Umbes 19. sajandist, ja osa neist on veel Eesti vabariigi ajal maha pandud. Meil on ka fotosid, kust on näha, kuidas sillutatakse Paides keskväljakut ja Pärnu tänava algust,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles