Pealinna peole minejad mahutatakse kolme koolimajja

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas toimuva laulu- ja tantsupeoni on veel aega, pole ka teada, kui palju taidlejaid Järvamaalt peole üldse pääseb, aga juba käivad hoogsad ettevalmistused nii peo tuleteekonna sujumiseks kui ka selleks, et järvalastel pealinnas mugavad ööbimistingimused oleksid.

Eelmisel reedel toimus Türi kultuurikeskuses veel eelproov ja ettelaulmine mudilaskooridele, laupäeval sai Väätsal oma suure töö vilju näidata segarahvatantsurühm Seltskond Vilistlased, kes kandideerib sel aastal tantsupeole maakonnast ainsana eliittantsuansamblite seas. Pühapäeval aga kõlas Türi kultuurikeskus puhkpillimuusikast. Neli puhkilliorkestrit, kelle seas ka orkester Türi, harjutasid teises eelproovis dirigentide Bert Langeleri ja Peeter Saani käe all.

Laulu- ja tantsupeo Järvamaa kuraator Katrin Soomets ütles, et juba aprillis minnakse koos staabijuhtidega üle vaatama koolimaju, kuhu maakonna lauljad-tantsijad-pillimehed ja abijõud suvel majutatakse. «Siis selgub, palju üks või teine koht on valmis inimesi vastu võtma,» lisas Soomets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles