Mis on investeerimiskonto, kuhu saab edaspidi oma pensionisamba kanda?

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Keskerakonna, EKRE ja Isamaa loodav koalitsioonilepe näeb ette, et teise pensionisambaga liitunud inimesed saavad tulevikus avalduse alusel lasta teise sambasse tehtud maksed investeerimiskontole kanda. Järva Teataja selgitab koostöös finantsinspektsiooniga, mida investeerimiskonto endast kujutab.

Selle aasta aprilli seisuga on teise samba kogumispensioniga liitunud 731 178 inimest (allikas: pensionikeskus.ee). Seevastu investeerimiskonto kasutajaid on märksa vähem, umbes 36 000 (Postimees 08.04). 2020. aasta 1. jaanuariks plaanib loodav koalitsioon vastu võtta seadusemuudatuse, mille alusel saavad inimesed enda teise sambasse kogunenud raha lasta investeerimiskontole kanda ning soovi korral selle sealt välja võtta.

Praeguse plaani järgi tahetakse välja töötada kindlad raha väljamaksmise tingimused ja korra. Väljamaksed teise samba pensionifondidest tehakse pärast avalduse esitamist kahe aasta jooksul ning neilt tasutakse tulumaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles