Külaelanikud rõõmustavad uue silla üle

Anne Põder
Copy
Poaka remonditud jalakäijate sild tundub Andreas Põdrale, Lisanna ja Liseth Pikasele ning kuldne retriiver Ronnile nüüd turvalisena.
Poaka remonditud jalakäijate sild tundub Andreas Põdrale, Lisanna ja Liseth Pikasele ning kuldne retriiver Ronnile nüüd turvalisena. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Türi valla Poaka küla elanikud olid meeldivalt üllatunud, kui paari päevaga sai üle Pärnu jõe viiv jalakäijate sild uue ilme. Uus sild on palju nägusam ja turvalisem kui selle eelkäija.

Poaka elanik Janeli Pikas ütles, et vana silla seisukord muutus aasta-aastalt hullemaks. «Puitlaudise vahed olid suured ning nendest läbi paistev vesi tekitas lastes hirmu. Ega isegi julgenud sealt enam hoogsalt üle kõndida, sest oht, et jalg jääb laudade vahele kinni, oli täiesti olemas,» rääkis ta.

Pikas tõdes, et roostes ja ebakindlad tundusid ka silla käsipuud. Koolis käivate väiksemate laste vanemad olid üsna murelikud. «Just lapsed käivad silda mööda palju, sest sealt on bussipeatustesse ja nendest koju kõige otsem tee. Samas on lapsed uudishimulikud ning jäävad sageli sillalt parte või voolavat vett vaatama. Paljugi mis siis katkisel sillal juhtuda võib,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles