Noored pannakse rasketes oludes proovile

, Suvereporter
Copy
Ühe esimese asjana tuli laagrilistel kaevata sügav auk, et oleks koht kus hädal käia.
Ühe esimese asjana tuli laagrilistel kaevata sügav auk, et oleks koht kus hädal käia. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Reedeni on Türil Kõltsi karjääri ääres Järva maleva noorkotkaste ja kodutütarde laager, kus noortele õpetatakse skautlikke oskusi. Laagris saab teada, kuidas metsas hakkama saada, ja tagada sealjuures ka ohutus.

Kaitseliidu Järva maleva noorteinstruktori Urmas Piigerti ütlust mööda on sellel aastal laagris ligi 50 last, rohkem on poisse. Üllatav on see, et tegelikult on kodutütreid rohkem kui noorkotkaid, kuid Piigerti meelest huvitavad tüdrukuid rohkem koolilaagrid.

Piigerti kinnitusel on laagris kord majas. «Telefone me sel aastal ära ei võtnud, mulle selline asi eriti ei meeldi,» sõnas ta. Noored on ka ise valmis korrast kinni pidama ning isegi sööma liigutakse rivisammul. Lisaks on määratud rühmaülemad, kellele noored peavad alluma. Piigerti ütlust mööda on mõnikord tulnud ette ka olukordi, mil lapsed soovivad laagrist lahkuda. «Eks noorematele on sellistes oludes elada ikka võõras,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles