Suvitaja Jaan Pehk: paar kontserti kuus, muidu puhkus

Kuido Saarpuu
Copy
Seda, milliseks kujunes laupäevaõhtune Cätlin Mägi ja Jaan Pehki kontsert Viljandi pärimusmuusika festivalil, teavad need, kes seal kohal olid. Küll aga võib öelda, et vastavalt selleaastase folgi teemale («Hea lugu») kuulis publik selgi kontserdil palju häid lugusid nii pikemas kui ka lühemas etteastes. Samuti nägid kohaletulnud Jaan Pehki esimest korda looperit (helisalvestusseadeldis, mis võimaldab salvestatut hiljem korduvalt ette mängida) kasutamas.
Kuido Saarpuu
Seda, milliseks kujunes laupäevaõhtune Cätlin Mägi ja Jaan Pehki kontsert Viljandi pärimusmuusika festivalil, teavad need, kes seal kohal olid. Küll aga võib öelda, et vastavalt selleaastase folgi teemale («Hea lugu») kuulis publik selgi kontserdil palju häid lugusid nii pikemas kui ka lühemas etteastes. Samuti nägid kohaletulnud Jaan Pehki esimest korda looperit (helisalvestusseadeldis, mis võimaldab salvestatut hiljem korduvalt ette mängida) kasutamas. Kuido Saarpuu Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

Konkursil «Eesti laul 2019» võistluslooga «Parmumäng» poolfinaali jõudnud Cätlin Mägi ja Jaan Pehk astusid muusikasõprade ette ka nädal tagasi Viljandi pärimusmuusika festivalil. Kui juulikuine Kirna kontsert välja arvata, oli see neil sel suvel vast kodumaakonnale lähim esinemine.

Järva Teataja sai kontserdi eel nööbist kinni Türil elaval trubaduuril Jaan Pehkil ja pidas temaga supipausi juures maha väikese vestluse.

Number folgiga seotud inimeste kaelakaartidel annab teada, et tänavu toimub juba 27. Viljandi pärimusmuusika festival. Jaan Pehk ja folk – kui kaugele teie kahe ajalugu ulatub?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles