Hoovimüük saab kahepäevase jätku

Merit Männi
Copy

Sel suvel Türil esimest korda korraldatud hoovimüügipäev näitas, et ettevõtmine on kevadpealinlaste hulgas oodatud ning pelgalt ühest päevast suve jooksul ei jätkugi, et oma üleliigne kraam soodsalt maha müüa. Nii avatakse koduhoovid ja garaažid veel ka kuu lõpul, sedakorda saab ostu-müügitehinguid teha isegi kahel järjestikusel päeval.

Eelmistel aastatel on Türi kultuurikeskuse juures olnud kolmel suvekuul laadapäevad, kus kohalikud oma kodus üleliigse kraamiga kauplemas käisid. See tava aga hääbus ja kui Facebooki grupis, mis koondab türilasi ja linna tegemistest huvitatud inimesi, uuris Türil elav Maarja Brause juuni alguses, mida kohalikud garaažimüügipäevast arvavad, sai ta üllatavalt head tagasisidet, mis andiski julgust asjaga edasi minna.

Maarja Brause selgitusel soovis ta täita tühimikku, mis tekkis rohevahetus- ja taaskasutuslaada tava katkemise tõttu. Kuigi alati on võimalus viia kodudes kasutult seisev kraam mõnda taaskasutuskeskusse või rentida müügiboks täikal, liidaks Brause hinnangul just koduhoovide müügipäev ühtlasi ka kogukonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles