Prügila nõukogu kaalub prokuratuuri avalduse kirjutamist

Urmas Glase
Copy
Väätsa prügila; Väätsa pürgila juht Alvar Jullinen; Väätsa prügila projektijuht Toomas Laimets.
Foto: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja
Väätsa prügila; Väätsa pürgila juht Alvar Jullinen; Väätsa prügila projektijuht Toomas Laimets. Foto: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Täna otsustab ASi Väätsa Prügila nõukogu, kas teha prokuratuuri avaldus, et algatada ettevõtte kunagise juhatuse liikme Aivar Lõhmuse tegevuse uurimine ja kontrollida, kas selles on midagi kriminaalset.

Järva Teatajale teadaolevalt on etteheited seotud prügila varade müügi ettevalmistusega. Kahtlustatakse, et prügila toonase juhi tegevuses on jäätmehiiu Ragn-Sellsiga kokkumängu hõngu, kui prügila sulgemiskulusid näidati suuremana ja manipuleeriti amortisatsiooniga, mille tõttu paistsid ettevõtte majandustulemused kehvemad kui tegelikult. Muuhulgas sahistatakse, et endine juht on prügila ladestusmahu ressurssi hinnanud tegelikust kuni poole väiksemaks.

ASi Väätsa Prügila nõukogu esimees Rait Pihelgas möönis, et sellise sisuga punkt on tõesti nõukogu koosoleku päevakorras, kuid selgitusi soostus ta sel teemal andma alles pärast koosolekut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles