Kaitseliitlased tegid koolimajast koolimaja

Kuido Saarpuu
Copy
Kaitseliidu Järva maleva praegune pealik major Gabriel Rikberg (vasakul) ja endine pealik Arvi Niglas on mõlemad seda meelt, et õppekeskus on asi omal kohal.
Kaitseliidu Järva maleva praegune pealik major Gabriel Rikberg (vasakul) ja endine pealik Arvi Niglas on mõlemad seda meelt, et õppekeskus on asi omal kohal. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Pole just tavapärane, et maapiirkonnas asuvast kord juba kinni pandud koolimajast saab uuesti koolimaja. Järvamaal Türi valla äärealal just nii juhtus. Endises Lõõla koolimajas, praeguses Kaitseliidu Järva maleva Lõõla õppekeskuses on pisut teistmoodi koolitöö käinud juba kümme aastat.

Kaitseliidu Järva maleva endine pealik erukolonelleitnant Arvi Niglas, kelle ametiajal Lõõla õppekeskus valmis, meenutas, et neile oli omal ajal teada, et Lõõla endine koolimaja seisab tühjalt. «Olime väga suures ruumikitsikuses. Ka Türi staabihoonet polnud toona veel renoveeritud. Seega tegime esmalt Väätsa vallaga koolimaja tasuta kasutuse lepingu,» selgitas ta.

Vana hoone lugu jätkub

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles