Tundide viisi sääreväristamist pani mehed proovile

Anne Põder
Copy
Stardikiirendus on korraga startivate punnvõrride kestvussõidus oluline.
Stardikiirendus on korraga startivate punnvõrride kestvussõidus oluline. Foto: Erakogu

Kuigi punnvõrre ehk sääreväristajaid teatakse rohkem kui Nõukogude-aegseid noorukite lustisõidukeid, tehakse nendega tänapäeval ka tõsist sporti. Punnvõrride karikasarja PunKK 2019 kestvussõitudes kaasa löönud järvalased näitasid end sel alal tõeliste tegijatena ning üks meeskond lõpetas hooaja koguni pjedestaalil.

Tenno Alamaa Märjamaalt ning Andres Viidikas ja tema poeg Andres Viidikas Türilt osalesid punnvõrride karikasarja kõigil viiel osavõistlusel ning esikohast lahutas neid enne viimast Vaimastvere etappi vaid üks punkt. Paraku ei sõltu tehnikaspordis edu vaid sõitjatest: kui tehnika veab alt, siis pole parata midagi. Viimane sõit ebaõnnestuski meestel tehniliste viperuste tõttu ning esikoht lipsas käest. Leppida tuli teise koha karikaga.

Andres Viidikas juunior tõdes, et konkurentidele tuleb siiski au anda. «Nad on head sõitjad ning pole sugugi kindel, kas me ikka oleksime neid õnnestumise korral võitnud,» lausus ta. Ehkki viimast etappi, nagu ka iga eelnevat, läksid mehed sõitma kindlate võidumõtetega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles