Kambavaim ajab naised külma vette

Anne Põder
Copy
Koer Nobel hoiab end targu külmast veest eemale, kuid Roosna-Alliku karastajad Eve Sissas (vasakult), Piret Onna, Karin Tennisson-Alev, Reelika Allmere ja Tiiu Väli ammutavad jahedast veest energiat ja tervist.
Koer Nobel hoiab end targu külmast veest eemale, kuid Roosna-Alliku karastajad Eve Sissas (vasakult), Piret Onna, Karin Tennisson-Alev, Reelika Allmere ja Tiiu Väli ammutavad jahedast veest energiat ja tervist. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

On sügisene õhtupoolik kerge tuule ja vihmasabinaga. Temperatuur on õues 11 kraadi ja vesi Roosna-Alliku järves 10 kraadi. Viis naist võtavad end paadikuuris trikoo väele ja sulpsavad vette. Ei nad kilju ega ohi. Nad lihtsalt ujuvad, nagu poleks selles midagi ebatavalist. Ega olegi, sest see on nende naiste igapäevarutiin.

Eve Sissas ütleb, et sai karastuse pisiku külge eelmisel talvel, kui käis ennast Järva-Jaanis jääauku kastmas. «Mõtlesin siis, miks mitte ennast külma veega aasta ringi harjutada ja järgmiseks talveks paremini valmistuda,» lausub ta.

Esimesed ujumised tegi Sissas tänavu mais ja juuni alguses liitus temaga Piret Onna. Teineteist innustades hakkasidki nad ujuma iga päev. «Ka mais ja juunis olid veekraadid jahedad. Alustasime kümnekraadisest veest, mis on esmaproovimisel ikka väga külm,» ütleb Sissas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles