Keelumärki kalmistu väravas ei peeta miskiks

Merit Männi
Copy
Kui kohalikele on kalmistul kehtivad reeglid teada ja enamasti nad neid ka järgivad, siis kaugemalt tulijad ei pea sissekäigu juures olevaid keelumärke millekski.
Kui kohalikele on kalmistul kehtivad reeglid teada ja enamasti nad neid ka järgivad, siis kaugemalt tulijad ei pea sissekäigu juures olevaid keelumärke millekski. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Peatselt on kätte jõudmas hingedeaeg ja kalmistutel liigub tavapärasest rohkem inimesi. Kalmistul käiakse muidugi ka ajal, mil pole püha ega jõulud. Kuigi enamasti järgitakse siis seal kehtivaid reegleid, valmistavad paljud tihtipeale oma käitumisega kalmistuhooldajatele meelehärmi.

Türi valla kalmistute kasutuse eeskiri ütleb muuhulgas, et hauaplatside hooldamisel tekkivad jäätmed tuleb paigutada jäätmekonteinerisse või kalmistu haldaja määratud alale.

Sõidukiga tohib kalmistul sõita ainult kalmistu haldaja loal, kahjustamata seejuures piirdeid, hauakohti ja -platse ning taimestikku. Samuti ei tohi kalmistule viia loomi. Tihtipeale vaatavad inimesed nendele punktidele läbi sõrmede.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles