Rahvajooks teeb läbi suure muutuse

Kuido Saarpuu
Copy
Sellist pilti, kus rahvamass rühib Kirna mäest üles, järgmise aasta Paide–Türi rahvajooksul enam ei näe. Küll saavad jooksupäevast rohkem osa türilased.
Sellist pilti, kus rahvamass rühib Kirna mäest üles, järgmise aasta Paide–Türi rahvajooksul enam ei näe. Küll saavad jooksupäevast rohkem osa türilased. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kui esialgu välja käidud muudatused puudutasid vaid Paide–Türi jooksu aega, mis tuuakse linnajooksude sarja teiste etappidega klappimiseks oktoobri algusest septembri lõppu, järgmisel aastal näiteks 27. kuupäevale –, siis nüüd on uudiseid rohkemgi.

Need puudutavad nii lühikest distantsi, lastejooksude algusaegu kui ka kogu rahvajooksu tulevikku. Eesmärk on üks: meelitada uuendustega osalema ka neid spordisõpru, kellest see üritus on seni mööda läinud.

Kevadest on Paide–Türi rahvajooksu korraldusmeeskonna ees­otsas Paide spordikeskuse juhatuse liige Erich Petrovits, kes sõnas, et juhatuse viimasel koosolekul on tuleva aasta muudatused tõesti kokku lepitud. Ja neid on omajagu. «2020. aastal on nii, et 13,6 kilomeetrit pikk võistlusmaa Paidest Türile jääb alles, kuid Kirna–Türi distantsi enam ei tule. Selle asemel korraldame viis kilomeetrit pika Türi linnajooksu, millele otsime nimisponsorit,» avaldas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles