Vene hing Rakvere moodi

Järva Teataja
Copy
Ülle Lichtfeldt Jelena Andrejevnana annab Eili Neuhausi lavastuses «Onu Vanja» sõnale «noorus» uue sisu.
Ülle Lichtfeldt Jelena Andrejevnana annab Eili Neuhausi lavastuses «Onu Vanja» sõnale «noorus» uue sisu. Foto: Rakvere Teater

Rakvere teatri uusim lavastus «Onu Vanja» on Eili Neuhausi Tšehhovi-tõlgendus, kus saavad kokku vene hing, armastus ja igatsus. Kolmapäeval, 6. novembril kell 19 on etendus Paide muusika- ja teatrimajas.

Anton Tšehhovi «Onu Vanja» tegevus toimub metsade keskel maamõisas, mida võtab vaevaks külastada haritud professor oma glamuurse noorema naisega. Nende tulek pöörab pea peale mitte ainult mõisa elanike senise elukorralduse, vaid ka nende hinged.

Lavastaja Eili Neuhausi ütlust mööda on «Onu Vanja» ühe pere­konna lugu, mis esmapilgul tundub lihtne, kuid Tšehhovi puhul oleks selline hinnang kuritegu. «Ta on lihtsalt nii suur meister, kes oskas tindi, paberi ja sõnadega lahti muukida või vähemalt viidata inimesele, kes oma igatsustes muutub järsku elavaks,» lausus Neuhaus. «See näitemäng on üks sügavamaid ja inimlikumaid draamatekste, mida ma seni olen pidanud lavastama. See lugu räägib ka armastusest, üldinimlikest suhteprobleemidest, aga minule eelkõige inimesest, kes on tahtnud elada oma elu võimalikult hästi ja ühel hetkel küsib iseendalt, mida ta elult tahab.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles