Trühvlimeistrid: süüa tahavad ju kõik

Merit Männi
Copy
Eviita Õisma (vasakult), Anne Maria Vaher, Ade-Briana Nurk ja Laura Pilv on üllatunud, et nende käsitöö­trühvlid on osutunud sedavõrd menukaks.
Eviita Õisma (vasakult), Anne Maria Vaher, Ade-Briana Nurk ja Laura Pilv on üllatunud, et nende käsitöö­trühvlid on osutunud sedavõrd menukaks. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Sa oled kaheksanda klassi õpilane ja tead hästi, et uuel õppeaastal ootab ees kohustuslik loovtöö, aga head mõtet justkui pole. Sul on veel mõni sõbranna, kel on sama mure. Õnneks on koolis huvijuht, kelle pea on pööraseid ideid täis. «Tehke minifirma!» soovitab äsja koolituselt saabunud huvijuht.

Umbes nii sai millalgi septembris alguse Paide Hammerbecki põhikooli kaheksanda klassi tüdrukute eestveetav minifirma La´Truffe. See kõik juhtus mõni kuu tagasi, ent juba praegu on tüdrukute mini­ettevõtet tabanud erakordne edu. Ühe põhikooli ja Paide-suuruse linna mõistes võib seda kindlasti edulooks nimetada.

Kui La´Truffe'i tegijad minifirma Facebooki või Instagrami lehel teatavad, et uus partii trühvleid on valmis saanud, kulub vaid veidi aega, kui karbikesed on juba leidnud tänulikud ostjad. Kes liiga hilja ärkab-märkab, ongi magusast kraamist ilma. Kuni uue partii valmimiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles