Järvamaa kütid tõid põtrade sarved ja lõualuud näha

Anne Põder
Copy
Aili Pärtel-Beljajev ja Jüri Tõnisson (esiplaanil) mõõdavad üle ka Järvama jahimeeste toodud põdrasarved ning hindavad nende võimalikku sobivust jahitrofeeks.
Aili Pärtel-Beljajev ja Jüri Tõnisson (esiplaanil) mõõdavad üle ka Järvama jahimeeste toodud põdrasarved ning hindavad nende võimalikku sobivust jahitrofeeks. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Reedel Järvamaa jahindusklubis olnud sel hooajal kütitud põtrade lõualuude vaatluse ja sarvede mõõtmise tulemused näitasid, et siinsed jäägrid teevad suurepärast tööd. Kohalik põtrade populatsioon on ohjatud, kuid siiski elujõuline.

Mõõtmistel abiks käinud sõraliste seire spetsialist Jüri Tõnisson ütles, et Järvamaa oli üks väheseid maakondi, kus jahi­mehed tõid registrisse kandmiseks üle 200 põdra lõualuu. «Juba selle põhjal võib öelda, et Järvamaa jahimehed on võtnud küttimiskohustust tõsiselt, nagu ka andmete kogumist,» lausus ta.

Tõnisson sõnas, et tal on elu jooksul ette tulnud ka mõõt­misi, kus ta on oodanud varahommikust lõunani ja selle ajaga on toodud vaid kolme põdra lõualuud. «Õnneks jääb see seik aegade hämarusse ja tänapäeva jahimehed on juba palju kohusetundlikumad,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles