Maiko Kesküla: Ma ei tee seda raha pärast

Järva Teataja
Copy
Maiko Kesküla
Maiko Kesküla Foto: Erakogu

Kõigepealt tunnustan Kalle Grünthalit arvamusartiklite kirjutamise eest. Kahjuks on kohalikul tasandil liiga vähe neid, kes jaksaksid selle olulise sõnavabaduse vormiga järjepidevalt tegeleda – mina sealhulgas.

Seetõttu andestan Kalle Grünthalile ka artiklis esitatud ebatäpsused ja valetõlgendused. Käsitlen neid, mis puudutavad otseselt minu isikut. Esiteks on artiklis süüdistatud mind valeandmete esitamises seoses ettevõtjate kaasamisega statsionaarse keskväljaku loomise plaanimisse. Nagu oleksin linnaametnik, kes selliste asjade eest vastutab. Ei, minul ei ole õigust esitada linnavalitsuse tegevuse kohta mingeid ametlikke andmeid ega infot. Mina ei tööta linnavalitsuses ega ole mulle ka muul viisil sellist ülesannet delegeeritud. Kui ma ettevõtjatega rääkimisest kõnelesin, siis pidasin silmas ruumieksperimenti, mitte keskväljaku kapitaalse ümberehituse lähteülesande koostamist.

Tulevase statsionaarse keskväljaku plaanimise eestveda­mise ja kaasamisega tegeleb ikka linnavalitsus, mitte kodanikud või MTÜd. Ruumieksperimenti korraldades oleme jõudumööda kõigi otseselt puudutatud ettevõtjatega suhelnud ja ettekujutus nende seisukohtadest on üsna hea. Igal aastal oleme keskväljaku lahendust kohandanud vastavalt tagasisidele. Vestlesime viimase ruumieksperimendi eel proua Johanna Kõvaga Pika tänava ja keskväljaku liiklusühenduse teemal. Kaalusime pikalt, kuidas muuta asendiplaani nii, et liiklusühendus Pika tänavaga säiliks. Paraku kaalusid üles ohutuse ja jalakäijate ruumi kasutamisega seotud argumendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles