Rebased harjuvad linnaeluga

Merit Männi
, reporter
Copy
See räbala väljanägemisega rebane üritas augustis Türi-Allikul üht asutust uudistama tulla.
See räbala väljanägemisega rebane üritas augustis Türi-Allikul üht asutust uudistama tulla. Foto: Rita Helisma

Facebooki grupis, mis koondab Türi linna käekäigust huvitatuid, algatati möödunud nädalal teema viimasel ajal järjest tihedamini linnatänavatele jõudvatest rebastest.

«Olen kuulnud et siin Kreutzwaldi tänava kandis liigub rebane. Kas veel keegi näinud/kuulnud? Meil koer küll viimsed päevad kahtlaselt haukunud ja ka üks naabrist oli näinud. Kas on ka Türil /Järvamaal keskit kes selle probleemiga tegeleks kui tõesti liigub ringi. Teadupärast terved rebased päris majade vahele hulkuma ei tule,» tundis teema algataja muret.

Rebaseid on teemaga liitujad märganud Aia tänaval ja Kesk­linna lasteaia juures. Ka on rebast nähtud Rohelisel ja Vanemuise, Tallinna ja Koidula tänaval ning veel mitmes linnaosas. Tõenäoliselt pole see olnud üks ja sama isend, sest inimeste hinnangul on nad tänavatel ja majahoovides näinud ringi silkamas nii täies elujõus kui ka veidi viletsama välimusega loomi. Viimasel juhul kahtlustataksegi, et loom on haige. Ka ühe kommentaatori lisatud pilt rebasest, kes augustis Türi-Allikul suisa tuppa jalutas, viitab, et loom pole kõige parema tervise juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles