Roosna-Alliku lasteaeda ootab järgmisel aastal kapitaalremont

Silja Vilbu
Copy
Roosna-Alliku Helliku lasteaia direktor Karit Koller loodab, et heade inimeste abiga suudetakse lasteaed kiiresti rahvamajja kolida.
Roosna-Alliku Helliku lasteaia direktor Karit Koller loodab, et heade inimeste abiga suudetakse lasteaed kiiresti rahvamajja kolida. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järgmisel aastal ootavad Roosna-Alliku Helliku lasteaia asukaid ees suured muutused, sest hoone läheb remonti ja selleks ajaks tuleb kolida asenduspinnale.

Paide linnamajandusosa­konna juhataja Heigo Laaneoks ütles, et praeguse seisuga lähevad tööd lahti 4. mail ja peaksid läbi saama augusti lõpuks. Lähipäevadel kuulutatakse välja hange ehitaja leidmiseks.

Laaneoksa hinnangul pole lasteaed praegu kõige paremas seisus ja teha tuleb nii välis- kui ka sisetöid. Eelmisel aastal lammutati aastakümneid tühjalt seisnud osa, Laaneoksa ütlust mööda pandi katuse ühenduskoht küll kinni, kuid suurema vihma ja tuulega kipub sealt ikkagi sisse sadama. Peale selle on kogu katusematerjal amortiseerunud. Puudub ventilatsioon, mis on hoone tervisele väga kahjulik. Kui seinad on niisked, tuleb külm paremini sisse. Laaneoks sõnas, et ventilatsioonisüsteemi rajamine kergitab maja energiakulu, seepärast tehakse see ruumipõhine. Näiteks kui suviti igas rühmas tööd ei ole või kui basseiniruum parajasti kasutuses pole, ei pea nendes ka ventilatsioon töötama  suurima võimsusega. See aitab kulusid kokku hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles