Mudilased näitasid toidukogumisel head eeskuju

Anne Põder
Copy
Toidupanga reedel alanud kogumispäevadel oli Türi Konsumi ostjad helded. Juba esimese tunniga kogunes mitu korvitäit toitu toimetulekuraskustes peredele. Ka perekond Reivik edastas annetust tehes abivajajatele oma parimad soovid.
Toidupanga reedel alanud kogumispäevadel oli Türi Konsumi ostjad helded. Juba esimese tunniga kogunes mitu korvitäit toitu toimetulekuraskustes peredele. Ka perekond Reivik edastas annetust tehes abivajajatele oma parimad soovid. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Sel nädalal kogusid Paide Sookure lasteaia kõikide rühmade lapsed toidupangale 130 kilogrammi toiduaineid, millega tühja kõhtu kannatavate perede jõuluaega rõõmu tuua. Mudilaste tegu võiks olla eeskujuks kõigile, kes nädalavahetusel Paide ja Türi suuremates kauplustes toidupanga kogumiskärusid näevad.

Süda-Eesti sotsiaalkeskuse juhatuse liige Tiina Larven ütles, et Sookure lasteaia ettevõtmine oli südantsoojendav ja tema töös esmakogemus. «Kui seni on toidupanga kogumisaktsiooni panustanud üksikud klassid või huvigrupid, siis terve lasteaia kaasalöömine oli küll esimest korda,» lausus ta.

Sookure lasteaia õppealajuhataja Kertu Viilup sõnas, et laste­aias on selle õppeaasta teema emotsioonid. «Detsembris tahtsime lastele tutvustada selliseid tundeid nagu rahulolu ja tänulikkus. Et jõulud on suurepärane aeg teha head, tulid Naerupallide ja Sookurekeste rühma õpetajad mõttele korraldada kogu lasteaeda hõlmav toidukogumisaktsioon,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles