Valla haridusreform liigub kahe gümnaasiumi sulgemise poole

Silja Vilbu
Copy
Järva-Jaani gümnaasiumi üheksanda klassi õpilane Mehis Rannaveer jätkaks hea meelega haridusteed kodulähedases koolis.
Järva-Jaani gümnaasiumi üheksanda klassi õpilane Mehis Rannaveer jätkaks hea meelega haridusteed kodulähedases koolis. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Novembri teises pooles oli Järva vallas haridus- ja noorsootöökomisjoni koosolek, kus muuhulgas arutati komisjoni juurde loodud töörühma ettepanekut muuta Aravete keskkool ja Järva-Jaani gümnaasium lähiaastatel põhikooliks. Uudis tekitas kohalikes kogukondades ärevust, kuigi mingit otsust pole nende kooli tuleviku kohta veel vastu võetud.

Järva abivallavanem Tiina Oraste ütles Järva Teatajale, et tunnustab haridus- ja noorsootöökomisjoni töörühma moodustamise eest, sest valla koolivõrgu tulevikku tuleb põhjalikult analüüsida.

Oraste märkis, et igasugused ettepanekud on head, kuid lõpliku otsuse teeb siiski volikogu. Ta lisas, et kui kellelegi väljapakutu ei sobi, siis kritiseerimise asemel oleks konstruktiivsem ka oma ideed välja käia. Üks võimalus selleks on 20. jaanuaril kell 15 ilmselt Järva-Jaani gümnaasiumis algav haridus- ja noorsootöökomisjoni töörühma ettepanekute avalik arutelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles