Hooldekeskusse lisandus ruume ja teraapiavõimalusi

Merit Männi
, reporter
Copy
«Nii pehme, õrnpehme!» kiidab Selma (vasakul) vanemhooldajale Sirle Liidresele ja Koeru hooldekeskuse juhatajale Terje Tederile pehmet ja valge karvaga hülgepoega paitades. See on teraapiarobot, mis reageerib puudutustele ja häälele neile omasel moel.
«Nii pehme, õrnpehme!» kiidab Selma (vasakul) vanemhooldajale Sirle Liidresele ja Koeru hooldekeskuse juhatajale Terje Tederile pehmet ja valge karvaga hülgepoega paitades. See on teraapiarobot, mis reageerib puudutustele ja häälele neile omasel moel. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Koeru hooldekeskuses oli esmaspäev pidulik, sest ligi 145 000 eurot maksma läinud tööd teenusekohtade kohandamiseks dementsusega inimestele kuulutati lõppenuks. Ent juba tehakse majas uusi plaane.

Hooldekeskuse juhatuse liige Terje Teder ütles, et kuigi inimene, kes majja iga päev ei satu, ei pruugigi esmapilgul suuri muutusi näha, on ära tehtud suur töö nii hoone A-tiivas kui ka õuealal.

Kuigi selle päevani, mil hoolealused teraapiaaias istutuskastides näpud mullaseks võivad teha, on veel mõni kuu aega, tasub Tederi meelest ootamine kindlasti ära. Hooldekeskuse juurde on rajatud korralike kõnniteede ja peenradega teraapiaaed, kus hoole­alused saavad ilu- ja ürditaimede eest hoolt kanda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles