Kasutatud riidekraam rändab kogumiskonteinerite kõhtu

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Nii lihtne ongi: kodus üle jäänud riidekraam tuleb kilekotti pakkida ja viia  lähimal asuvasse kogumiskonteinerisse.
Nii lihtne ongi: kodus üle jäänud riidekraam tuleb kilekotti pakkida ja viia lähimal asuvasse kogumiskonteinerisse. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Juba mitmes Eesti linnas, aga ka väiksemas kohas võib märgata mahukaid metallkonteinereid, mis on mõeldud kasutatud rõivaste, jalanõude, käekottide ja kodutekstiili kogumiseks. Tänavu liitus selle ringlusmajandusprojektiga ka Järvamaa.

Koostööprojekti üks pool on Humana ja teine AS Väätsa Prügila ühes kohalike omavalitsustega ning eesmärk kogutud kraam taaskasutusse saata. Kõik konteineritesse toodud esemed jõuavad Humana sortimiskeskusse. Kandmiskõlblikud rõivad lähevad kas Humana kauplus­tesse Eestis ja Lätis või annetusena partnerorganisatsioonidele Mosambiigis, Angolas, Malawis ja Zambias. Esemed, mis enam kandmiskõlblikud ei ole, lähevad töötlusse.

ASi Väätsa Prügila juhatuse liige Alvar Jullinen ütles, et koos kohalike omavalitsustega otsustas ettevõte samuti katseprojektina konteinerid Järvamaale tuua. «Esialgu proovime, kuidas see siin tööle läheb. Kui teenus järvalastele meeldib ja nad seda agaralt kasutama hakkavad, siis tuleb konteinereid juurde,» lausus Jullinen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles