Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
/nginx/o/2020/03/27/13029475t1hd78f.jpg)
Tänavune kevad tuleb teisiti. Maailma räsib koroonaviirus, mis paneb kõik protsessid teisiti kulgema. Sellest hoolimata tahavad kõik iga päev süüa, et keerulises olukorras toime tulla ja tegutseda. Kodumaist toitu on võimalik tarvitada aga tänu meie oma toidutootjatele, põllumeestele.
Eelmised kriisid on viinud meid nii mõneski sektoris olukorda, et me ei suuda ennast enam ise ära toita. 2014. aastal Eestisse jõudnud sigade Aafrika katk röövis meilt paari aastaga üle veerandi kodumaisest sealihatootmisest. Teiste riikide põllumeestest sõltume suurel määral ka poelettidelt linnuliha või puu- ja köögivilja valides.