Sisukord
Paberleht
Postimees

Kodumaist toitu vajame nii kriisis kui ka pärast seda

3 min lugemist
  • Põllud ei saa jääda harimata ega loomad hooldamata
  • Kriitilise tähtsusega on põllumajanduses ennekõike oskustöölised
  • Palju tööd teevad ära Ukrainast pärit inimesed
Foto on illustratiivne FOTO: Meelis Meilbaum

Tänavune kevad tuleb teisiti. Maailma räsib koroonaviirus, mis paneb kõik protsessid teisiti kulgema. Sellest hoolimata tahavad kõik iga päev süüa, et keerulises olukorras toime tulla ja tegutseda. Kodumaist toitu on võimalik tarvitada aga tänu meie oma toidutootjatele, põllumeestele.

Artikkel kuulatav
Postimees digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Eelmised kriisid on viinud meid nii mõneski sektoris olukorda, et me ei suuda ennast enam ise ära toita. 2014. aastal Eestisse jõudnud sigade Aafrika katk röövis meilt paari aastaga üle veerandi kodumaisest sealihatootmisest. Teiste riikide põllumeestest sõltume suurel määral ka poelettidelt linnuliha või puu- ja köögivilja valides.

Viimane piimaturukriis räsis tugevasti ka riigile olulist ekspordisektorit – piimandust. Paljud lehmalaudad jäid tühjaks ning üle kümnendiku maailma tippu kuuluvast Eesti piimakarjast reisis jäädavalt lihatööstusse või välismaale. Peame suutma eelmistest kriisidest õppida, kuigi praegune olukord on uus ja niisugune kogemus sisuliselt puudub.

30.05.2020 03.06.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
LOGI SISSE
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto